Ko je čovjek koji je tajno snimio razgovor sa Milanom Tegeltijom? Biznismen iz Velike Kladuše Nermin Alešević tvrdi – sve je istina!

Dvije godine sam radio na predmetu da dokažem da je sam vrh korumpiran – ističe Nermin Alešević…

 

 

Nermin Alešević, biznismen iz Velike Kladuše, suvlasnik i direktor firme Airvent, u izjavi za N1 potvrdio je vjerodostojnost snimka u kome razgovara sa predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Milanom Tegeltijom i inspektorom SIPA-e Mladenom Pandžom.

 

Tvrdi i da je snimak u kom traži od Tegeltije da pogura njegov predmet vjerodostojan, kao i napisi medija o Tegeltijinim koruptivnim radnjama.

 

– Moj stav je da je ovaj snimak vjerodostojan. Ja sam ga lično snimio da dokažem u kakvom je stanju naše pravosuđe. Jer osam godina ja se borim sa našim korumpiranim sudstvom, pojedincima u korumpiranom sudstvu. Sve sam ovo dostavio međunarodnoj zajednici, predao sam i engleskom ambasadoru originalni CD od 30 minuta snimanja. Upoznate su i Američka ambasada, Inzko, sve međunarodne zajednice u BiH – rekao je Alešević u izjavi za N1.

 

Naglašava i da je to sam lično odradio da dokaže u kakvoj situaciji se sve nalazi.

 

– Dvije godine sam radio na predmetu da dokažem da je vrh sam korumpiran u tom dijelu – ističe Alešević.

 

Više detalja nije mogao da iznosi jer, kako kaže, sutra u 12 sati u Tužilaštvu BiH o ovom predmetu mora dati izjavu:

 

– Kontaktirala me SIPA da je otvoren predmet i da moram dati izjavu u Tužilaštvu, i nisam u mogućnosti dalje komentarisati – navodi Alešević.

 

Na pitanje novinara N1 Semira Mustafića da li potvrđuje vjerodostojnost snimka i tačnost onoga što su pisali mediji Alešević, odgovara potvrdno.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

Ko je čovjek koji je tajno snimio razgovor sa Milanom Tegeltijom? Biznismen iz Velike Kladuše Nermin Alešević tvrdi – sve je istina!

| Uncategorized |
About The Author
-