BEOGRADSKI NOVINAR „SAHRANIO“ NAČELNIKA SREBRENICE: „Imam dokaz da je Grujičić sa saradnicima naplatio 120.000 eura“!

“Slobodna Bosna” je ranije pisala kako je u posljednjem izdanju beogradskog nedjeljnog lista “Afera” objavljen opširan tekst u kojem se razotkrivaju mutne radnje gradonačelnika Srebrenice Mladena Grujičića i njegovih najbližih saradnika.

 

Kako navodi list “Afera”, Grujičić je uz pomoć svog rođaka, sudskog vještaka, “nabildao” cijenu ruinirane hale bez prozora i vrat, sa srušenim krovom i kupio je za 850 hiljada eura, mada se godinu-dvije ranije ta ista hala bezuspješno prodavala za 500 hiljada eura!

 

U listu “Afera” navode kako je Grujičić platio 850 hiljada eura halu Slovencu Mihi Živecu, koji je nakon završene kupoprodaje uplatio 120 hiljada eura na račun jedne austrijske firme, nakon čega je Austrijanac podigao novac i donio ga u Srbiju gdje je podijeljen između Grjujičića i njegovih saradnika.

 

alt

 

Dalje, “Afera” tvrdi da je najveći dio kolača dobio upravo Grujičić i to 40 hiljada eura, jedan njegov savjetnik dobio je 30 hiljada, drugi savjetnik 20 hiljada, šef kabineta dobio je 10 hiljada eura, a Austrijanac preko kojeg je išla transakcija je dobio 20 hiljada eura.

 

Sve navode iz ovog teksta gradonačelnik Srebrenice je negirao. Grujičić tvrdi da ništa od navedenog nije tačno i da je cijeli postupak kupovine hale bio transparentan.

 

No, beogradski novinar, Dragiša Katić, tvrdi da ima orginalne dokumente kojim može potkrijepiti navode iz teksta. Katić je gostovao u jutarnjem programu beogradske Happy televizije i u razgovoru s urednikom Milomirom Marićem detaljno ispričao kako se odvijala cijela kriminalna operacija.

 

 

Svjedočenje novinara Katića pogledajte u video prilogu:

 

 

(S.B.)

BEOGRADSKI NOVINAR „SAHRANIO“ NAČELNIKA SREBRENICE: „Imam dokaz da je Grujičić sa saradnicima naplatio 120.000 eura“!

| FOTO/VIDEO, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-