“BRAĆA” U SRBIJI: Nele Karajlić bi opet na istom mjestu Srbe, Hrvate i Bošnjake

Serija Složna braća možda dobije svoj nastavak, rekao je scenarista i jedan od glumaca dr. Nele Karajlić, u emisji “15 minuta” Južnih vesti. On je nagasio da postoje čvrsta uvjeravanja producenata da bi taj projekat trebalo realizovati, a on već ima scenario u glavi.

 

 

Omiljeni likovi mnogih – Fiko, Kiza, Čenga, Čorba, kako kaže Karajilić, vjerovatno neće biti dio nove serije, jer su neki glumci preminuli, a suštinski su svi poginuli u posljednjoj epizodi.

 

Radnja bi trebalo da bude fokusirana oko Kemice, sina Fikreta Haimića koji se zapravo nije pojavljivao, već je samo prisluškivao razgovore svoga oca.

 

“Mali Kemica je sada odrastao, Fiko je pokojni. Njegov brat Mute također. Sada imamo jednu novu generaciju. Sve je novo osim toga da na istom mjestu žive Srbi, Hrvati i Muslimani. To je staro”,kaže Karajlić.

 

Iako bi danas umjesto kafane, ime Složna braća mogla da ponese i kladionica, Karajilić kaže da se od toga odustalo i da će svakako opet biti kafana.

 

 

“Ona bi se vjerovatno pretvorila u kladionicu. Kladionica je bila jedna opcija i moguće je da jedan dio kafane bude kladionica, ali mora biti kafane, jer je to druga generacija”, kaže Karajlić.

 

Ovaj svestrani umjetnik nije govorio o rokovima, pa se ne zna kada bi snimanje moglo da počne, ali je naglasio da ima čvrsta uvjeravanja da bi producenti ušli u takav projekat.

 

Podsjetimo, Složna braća je serija koja je premijerno emitovana 1995. godine i bavila se odnosima Hrvata, Srba i Muslimana na jednom prostoru na tromeđi BiH, Srbije i Hrvatske koji je bio pod kontrolom UN i na kojem se nalazila kafana “Složna braća”.

 

Mnogima je prirasla za srce pa su poslednjih dvadesetak godina sa radošću pratili sve njene reprize, a sama serija je iznedrila plejadu likova i replika koje se i danas citiraju, prenosi B92.

“BRAĆA” U SRBIJI: Nele Karajlić bi opet na istom mjestu Srbe, Hrvate i Bošnjake

| Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-