OVAJ MUŠKARAC JE TRAŽIO SNAJPERISTU: Htio izvršiti atentat na Dodika i Cvijanovićevu, evo šta su mu NAŠLI U KUĆI

Zijad Halilović iz Lukavca osumnjičen je da je preko društvenih mreža podstrekivao na ubistvo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

 

 

Halilović je tražio snajperistu, piše Srpskainfo, koji bi ubio funkcionere Republike Srpske.

 

Portparol MUP Srpske Mirna Miljanović rekla je, navodeći inicijale osumnjičenog, da je Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP Srpske podnela Republičkom tužilaštvu izvještaj protiv Halilovića zbog sumnje da je počinio krivično djelo “javno podsticanje na terorističke aktivnosti”.

 

“On je osumnjičen da je 23. januara ove godine na svom Fejsbuk profilu iznio lične ideje kojima je podsticao na terorističke radnje, pozivajući na otvorenu likvidaciju najviših zvaničnika Republike Srpske” pojasnila je Miljanovićeva.

 

dodik

 

Halilović je, prema nezvaničnim informacijama, na svom profilu pokrenuo inicijativu da se angažuje snajperista kako bi ubio Dodika i Cvijanovićevu.

 

“Osim protiv zvaničnika, Halilović je pozivao i na napade na narod u Republici Srpskoj. On je tražio da se angažuje iskusni snajperista koji bi ispunio njegove zahtjeve. Ove prijetnje su shvaćene ozbiljno i Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma je odmah reagovala” rekao je izvor portala.

 

On je pojasnio je da je ova Uprava prvo utvrdila da nije riječ o lažnom profilu i da je korisnik upravo Halilović. Tokom istrage ostvarena je i saradnja s MUP Tuzlanskog kantona, jer on živi na području Lukavca.

 

“Policija je pretresla kuću i objekte koje on koristi. Tom prilikom pronađeni su pištolj i ručna bomba, mobilni telefoni i propagandni materijal. Riječ je o radikalnom propagandnom materijalu” objasnio je i dodao da je za sada utvrđeno da Halilović nije pripadnik vehabijskih ili selafijskih pokreta.

OVAJ MUŠKARAC JE TRAŽIO SNAJPERISTU: Htio izvršiti atentat na Dodika i Cvijanovićevu, evo šta su mu NAŠLI U KUĆI

About The Author
-