“Nisam šmeker!” Tim je riječima i bahatim tonom odgovorio Amel Kurtić na pitanje policajaca koji su ispitivali okolnosti njegovog ranjavanja 9. novembra 2018. godine u sarajevskom naselju Stup.

 

 

Te večeri nepoznati napadač pucao je u Kurtića koji se vraćao sa treninga kojeg je upravo bio obavio u fitness centru OXIDE GIM.

 

Policiji je 24-godišnji Kurtić bio, kako se to uobičava reći, “odranije poznat”, svakako ne po dobru. Policajci koji su ga saslušavali nakon što se oporavio od ranjavanja, bili su potpuno sigurni da je morao vidjeti lice svog nesuđenog ubice. Kurtić i napadač mimoišli su se ispred fitness centra nekoliko sekundi prije nego što mu je očito profesionalni ubica pucao u leđa, a potom sa dva metka ga namjeravao dokrajčiti.

 

Samo zahvaljujući izuzetnoj fizičkoj snazi i konstituciji Kurtić je izbjegao smrt.

 

Istraga o ovom zločinu nije daleko odmakla, kako je objašnjavano zbog “nesuradnje oštećene strane”, propucanog Kurtića koga su izrešetanog, ali pri svijesti, pronašle njegove kolege i poznanici iz teretane i hitno prebacili u bolnicu.

 

AMEL KURTIĆ

 

Nakon više od pola godine, ove subote, tijelo Amela Kurtića pronađeno je u okolini Konjica. Bio je mrtav. Prema krakim navodima policije Kurtić je počinio samoubojstvo.

 

Kurtić je, zajedno sa dvojicom svojih poznanika, Alemom Šojkom i Arminom Iglicom, bio osumnjičen za likvidaciju mladića Ammara Kapidžića u naselju Sokolović Kolonija, koje je izvršeno prehodnog dana. Kapidžić je brutalno ustrijeljen isped svoj kuće u ranim večernjim satima.

 

Policija je nakon nekoliko sati ušla u trag osumnjičenim Šojki i Iglici i lišila ih slobode, trećeosumnjičeni Alem Kurtić je sam sebi presudio.

 

Može li se zločin u Sokolović Koloniji, likvidacija Ammara Kapidžića, dovesti u vezu sa događajem iz novembra prošle godine, pokušajem ubojstva Amela Kurića, trebala bi pokazati istraga koju vodi Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo!?

 

Isto ovo tužiteljstvo je također vodilo istragu o atentatu na Kurtića koja, kako rekosmo, nije dala opipljive rezultate. Tokom istrage preuzet je video-snimak sa jedne od kamera fitness centra OXIDE GIM. Na snimku kojeg portal “Slobodna Bosna” ekskluzivno objavljuje i istovremeno upozorava na njegovu brutalnost i uznemirujuće scene nasilja, jasno se vidi napadač na Kurtića, osoba sa kačketom obučena u crvenu jaknu i plave pantalone, koja najprije prolazi pored Kurtića, a potom ga sa leđa zasipa metcima iz revolvera.

 

 

Da je riječ o profesionalnom ubojici govori to što je koristio prigušivač, kao i to što je pištolj držao u vrećici u kojoj su ostale i čahure. Ponavljamo, policija, ali i ljudi bliski Kuriću, uvjereni su da je on vrlo dobro vidio lice revolveraša i da ga svjesno i planski nije htio “odšmekati” tj. identificirati. Kako se, i da li se uopće u ovaj niz događaja uklapa ubistvo Ammara Kapidžića koje je ozbiljno uznemirilo javnost u Sarajevu, trebalo bi se saznati što je skorije moguće.

 

UPOZORAVAMO NA UZMEMIRUJUĆI SADRŽAJ

 

Pogledajte video:

 

 

(SB)

„SB“ EKSKLUZIV; UBISTVO I SAMOUBISTVO KOJI SU ŠOKIRALI SARAJEVO: Ima li likvidacija Kapidžića veze sa ranjavanjem jednog od osumnjičenih…(UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

About The Author
-