UGLJANIN TRAŽIO SPECIJALNI STATUS ZA SANDŽAK: Ovo je Dačićev ministar koji će mu poslati inspekciju…

Nakon zahtjeva Bošnjačkog nacionalnog vijeća funkcionerima Srbije i Crne Gore za uspostavljanje specijalnog statusa Sandžaka, ministar Ružić šalje inspekciju.

 

 

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije Branko Ružić je izjavio i da je riječ o zloupotrebi jedne institucije i da će poslati inspekciju iz nadležnosti tog ministarstva.

 

“Umesto da se late posla koji je u okviru ingerencija nacionalnog saveta, u ime koga i izlaze pred svoje sunarodnike, oni i dalje koriste to mesto za privlačenje političke pažnje, očigledno i dalje sa ozbiljnim žalom za nekadašnjim foteljama u Vladi Srbije”, rekao je Ružić za “Politiku”.

 

 

Predsjednik BNV-a Esad Džudžo, tvrdi za “Politiku” da o zahtjevu ne zna ništa zvanično i da je pismo rezultat zalaganja jedne grupe vijećnika u Izvršnom odboru, s liste “Samopredjeljenje” Sulejmana Ugljanina, ali smatra da je ovo tijelo nadležno da razmatra i krupna pitanja poput statusa Bošnjaka i Sandžaka.

 

“Ovo ne da samo izlazi iz okvira rada Nacionalnog saveta bošnjačke nacionanale manjive, nego je zloupotreba jedne institucije čiji se rad finansira od novca svih gradjana Srbike”, ističe Ružić.

 

“Ministarstvo će svakako reagovati slanjem inspekcije iz naše nadležnosti, a verujem da će i drugi organi, uključujući i tužilaštvo, demonstrirati pojačanu pažnju u vezi sa ovim slučajem”, rekao je on.

 

(SB/B92/Tanjug)

UGLJANIN TRAŽIO SPECIJALNI STATUS ZA SANDŽAK: Ovo je Dačićev ministar koji će mu poslati inspekciju…

| Slider, Vijesti |
About The Author
-