VUKANOVIĆ NASMIJAO SVE U SKUPŠTINI RS-a: “Hvaljen Isus i Marija, hvaljen Čović i Kolinda…”

Slušao sam jučer Kolindu Grabar Kitarović koja je hvalila pričuvnog hrvatskog člana Predsjedništva Milorada Dodika”, rekao je on na početku izlaganja.

 

 

Narodni poslanik Nebojša Vukanović govorio je danas o istoriji područja na kojem Hrvatska gradi Pelješki most i njegove okoline.

 

On je nakon obraćanja predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika koji je pojasnio odluku da ne podrži stav Predsjedništva o gradnji ovog mosta.

 

 

 

”Hvaljen Isus i Marija, hvaljen Čović i Kolinda za one koji zastupaju interes Hrvatske. Istorija je učiteljica života, da smo izvukli pouke ne bismo vodili ove sulude rasprave. Volio bih da poslanici Narodne skupštine dobro razmisle. Slušao sam jučer Kolindu Grabar Kitarović koja je hvalila pričuvnog hrvatskog člana Predsjedništva Milorada Dodika”, rekao je on na početku izlaganja.

 

Potom je govorio o historiji područja gdje se most gradi i njegovoj ”pripadnosti srpskim zemljama”.

 

Peta posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske održava se u Banjaluci, a na usvojenom Dnevnom redu nalazi se jedna tačka, Prijedlog odluke o potvrđivanju Izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske, po kojoj je Zaključak o prihvatanju Zvaničnog stava Bosne i Hercegovine u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna – Pelješac od strane Republike Hrvatske.

 

U uvodnom dijelu svog obraćanja poslaniccima u NSRS, Dodik je naveo da je ovo je “posebna sjednica NSRS i treba je posmatrati kao afirmaciju prava koje NSRS ima”.

 

Kako je naveo, mjesto odluka o važnim pitanjima nijsu institucije Bosne i Hercegovine već Narodna skupština RS kao što je danas slučaj.

VUKANOVIĆ NASMIJAO SVE U SKUPŠTINI RS-a: “Hvaljen Isus i Marija, hvaljen Čović i Kolinda…”

| FOTO/VIDEO, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-