Detalji napada u Vlasenici: Mehmed na Bajram pljunuo, a onda i nogom udario efendiju Grahića…

Kuljančić, koji je poznat po ekscesima na području Vlasenice, ovoga puta je otišao korak dalje i pred brojnim svjedocima na ružan i primitivan način fizički napao efendiju Grahića, koji je potom o svemu tome obavijestio policiju i nadležno tužilaštvo…

 

 

Mehmed Kuljančić iz okoline Vlasenice prvog dana Kurban-bajrama u Medžlisu Islamske zajednice u tom gradu fizički je napao glavnog imama Nurdina ef. Grahića, piše Avaz.

 

Uviđaj su obavili službenici PU Zvornik, a nadležni tužilac je Kuljančićev napad na efendiju Grahića okarakterizirao kao krivično djelo.

 

– Poslije bajram-namaza ušao je u prostorije Medžlisa i došao do mog stola. Prvo me pljunuo u lice, a potom me nogom udario u bubreg. Bio je spreman da mi nanese još povreda, ali je u tome spriječen – govori efendija Grahić.

 

Razlog za Kuljančićevo nezadovoljstvo leži u činjenici što mu Islamska zajednica nije povjerila zadatak da predvodi akciju klanja kurbana na području Vlasenice, cijeneći da u ovom trenutku nije osoba koja može na kvalitetan način završiti taj posao.

 

– Znači li to da poslije svake odluke Islamske zajednice nezadovoljni pojedinci mogu doći u Medžlis i napasti glavnog imama – pita se ef. Grahić.

 

Nije prvi put da se efendiji Grahiću prijeti. Činili su to i domicilni Srbi, ali i Bošnjaci koji su nastanjeni na području FBiH.

 

Kuljančić, koji je poznat po ekscesima na području Vlasenice, ovoga puta je otišao korak dalje i pred brojnim svjedocima na ružan i primitivan način fizički napao efendiju Grahića, koji je potom o svemu tome obavijestio policiju i nadležno tužilaštvo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Detalji napada u Vlasenici: Mehmed na Bajram pljunuo, a onda i nogom udario efendiju Grahića…

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-