RADIO JE NOĆNE SMJENE U FABRICI DOK GA ON NIJE OTKRIO: Muž POZNATE PJEVAČICE je Dinu Merlina VINUO U ZVIJEZDE!

Sudbina je učinila svoje, i u Dinovom životu pojavio se čovjek koji je zaslužan za to što je danas postao ono što jeste

 

 

Edin Dervišhalidović poznatiji kao Dino Merlin najpoznatiji je bosanskoherčekovačkih kantautor i jedna od najvećih i najpopularnijih muzičkih zvijezda na prostorima bivše Jugoslavije.

 

Jedan je od onih koji se trudi da svoj privatan život i porodicu drži što dalje od očiju javnosti. Svoju suprugu upoznao je prije nego što je snimio prvu pjesmu, a njegovi muzički početak nimalo nije bio lak.

 

foto: Dragan Kadić

Kako nije imao podršku roditelja, sve je sam činio ne bi li snimio prvu ploču. Radio je teške fizičke poslove i noćne smjene u fabrici termičke obrade metala, ne bi li sakupio nešto novca za snimanje pjesama. Uspjeo je da obezbjedi sebi novac za 5 pjesama što mu nije bilo dovoljno za album, a diskografska kuća u njemu nije vidjela potencijal.

 

Sudbina je onda učinila svoje, i u Dinovom životu pojavio se čovjek koji je zaslužan za to što je danas postao ono što jeste. Riječ je o Muradifu Brkiću Mufti, producentu i bivšem mužu Hanke Paldum.

 

foto: Printscreen

 

Čim ga je čuo u studiju u Skenderiji, Mufta je Dina odvezao svojoj kući, pozvao ženu Hanku da im donese rakiju i rekao mu da će biti velika zvijezda kao i da će mu prvi album štampati u tiražu od 50.000. Na putu od Skenderije do Mutfine kuće Dinov život u potpunosti se promjenio.

 

foto: Printscreen

 

“Nad ponorom svi se mijenjamo. Tad kad sam tu malu čašice rakije progutao, nikad u životu ne bih zamislio da ču probati alkohol, ali tad u tom ponoru života, kad sam bio na pola puta između nigdje i negdje jer sve što sam imao novca sam dao u te 4 pjesme, a ne možeš album snimiti sa 4 pjesme, treba ti 8 ili 10, baš u tom trenutku Mufta Muradif Brkic nailazi i ta provalija preskočila se u jednom koraku” – prisetio se Merlin svojih početaka.

 

RADIO JE NOĆNE SMJENE U FABRICI DOK GA ON NIJE OTKRIO: Muž POZNATE PJEVAČICE je Dinu Merlina VINUO U ZVIJEZDE!

About The Author
-