Incident u Austriji: Srbin i Bosanac potukli se zbog muzike pa završili iza rešetaka, a jednom prijeti protjerivanje!

U austrijskom Elizabet-Vorštadtu 17. septembra uveče došlo je do fizičkog obračuna dvojice muškaraca, saopštila je policija Salcburga, prenosi Kurir.

 

 

Naime državljani BiH i Srbije, inače komšije u zgradi potukli su se zbog glasne muzike i policija je poslije incidenta uhapsila obojicu.

 

Kako se navodi, tuči je prethodio verbalni sukob dvojice komšija, a povod je za sukoba je bila glasna muzika koja je dopirala iz stana 35-godišnjeg Srbina. To je naljutilo njegovog komšiju Bosanca (49), koji je došao pred stan i nogom udario u vrata.

 

On je zaprijetio komšiji da će ga ubiti, a onda ga udario sa cijevi od usisavača. Srbin koji je zadobio povrede u napadu, uspio je da odgurne napadača koji je tada pao i takođe se povrijedio.

 

Po dolasku policijske patrole, državljanin Srbije se ponašao vrlo agresivno prema policiji nakon čega je uhapšen i po nalogu tužilaštva Salzburga prebačen u zatvor. Uhapšen je  i državljanin BiH za koga se ispostavilo da nelegalno boravi u Austriji, zbog čega mu prijeti protjerivanje iz Austrije.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Incident u Austriji: Srbin i Bosanac potukli se zbog muzike pa završili iza rešetaka, a jednom prijeti protjerivanje!

| Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-