Tramp na večeru sa Vučićem poslao NOVOG SAVJETNIKA za rješavanje kosovskog problema: Otkriven njegov prvi zadatak!

Novi savjetnik za nacionalnu bezbjednost SAD Robert O’ Brajan zainteresovan je da se aktivnije angažuje u ovom regionu.

 

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio je jedan od gostiju na večeri pod okriljem Svjetskog ekonomskog foruma na kojoj je, iako nije prvobitno, bio prisutan i Robert O’ Brajan.

 

Kako se saznaje, novi američki savjetnik za nacionalnu bezbjednost došao je na insistiranje Džareda Kušera, visokog savjetnika i zeta američkog predsjednika Donalda Trampa.

 

– Razgovor je bio dobar – rekao je predsjednik nakon večere, ali nije željeo da govori o detaljima, budući da je, kako je istakao, skup održan pod ” četam haus” pravilima.

 

– Ni reč više ne mogu da kažem – dodao je Vučić.

 

Međutim, kako kaže više izvora iz diplomatskih krugova, Robert O’ Brajan trebalo bi u narednim mjesecima aktivnije da se angažuje u ovom regionu.

 

– Odmah nakon kosovskih izbora i formiranja nove (tzv.) kosovske vlade, on će biti taj koji će izvršiti pritisak na Albance da povuku odluku uvođenju taksi na robu iz Srbije – kaže izvor iz diplomatskih krugova.

 

Amerikancima ne odgovara zastoj u dijalogu Beograda i Prištine, a ukoliko budu vidjeli da dvije strane imaju dobru volju da problem riješe, spremni su da se uključe mnogo više nego što je to slučaj danas.

 

Aleksandar Vučić

 

U tom smislu O’ Brajan bi krajem ove ili početkom sljedeće godine mogao da dođe u posjetu regionu ukoliko nađe mjesto u agendi. Robert O’ Brajan je na mesto savjetnika za nacionalnu bezbjednost došao na prijedlog Džareda Kušnera i važi za njegovog čovjeka.

 

– Uticaj Kušnera ne treba zanemariti, možda je upravo to link kojim možemo doći do nečeg povoljnog za Srbiju – kaže izvor.

 

I tokom Ekonomskog foruma u Davosu na svim skupovima koje Džared Kušner organizuje obavezno su pozvani i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednica Vlade Ana Brnabić.

 

Amerika mjesecima pokazuje intersovanje za rješavanje kosovskog čvora i nakon izbora očekuje se intezivnije uključivanje u proces.

 

Prije svega očekuje se da SAD kao glavni pokrovitelj kosovske nezavisnosti već tokom oktobra, nakon formiranja nove (tzv.) kosovske vlade, izvrši pritisak na Albance da povuku odluku o uvođenju taksi na robu iz Srbije.

 

Ukoliko u tome uspije, dijalog Beograda i Prištine poslije jednogodišnjeg vakuma mogao bi u novembru konačno da se nastavi.

Tramp na večeru sa Vučićem poslao NOVOG SAVJETNIKA za rješavanje kosovskog problema: Otkriven njegov prvi zadatak!

| FOTO/VIDEO, Slider, Vijesti, Zanimljivosti |
About The Author
-