NOVE GLAVOBOLJE ZA PROSINEČKOG: Uoči važnih kvalifikacijskih utakmica selektor Zmajeva ostao bez važnog igrača…

Nogometnu reprezentaciju BiH u narednih 10-ak dana čekaju dva ključna meča u kvalifikacijama za EURO. Ukoliko žele na završni turnir direktnim putem Zmajevi moraju pobijediti Finsku i Grčku.

 

 

Prosinečki je već ranije objavio spisak na kojem se našao i Haris Duljević koji prema svemu sudeći neće konkurisati za predstojeća dva meča.

 

 

Duljević još uvijek nije spreman za takmičarske mečeve iako se oporavio od povrede koju je zadobio u duelu protiv Armenije. Tako tvrdi njegov trener Bernard Blaquart.

 

Nimes će danas gostovati Lilleu, a Blaquart na raspolaganju neće imati 25-godišnjeg ofanzivca koji je odlično započeo avanturu u Francuskoj.

 

“Oporavio se, ali nije spreman za utakmice”, rekao je Blaquart u najavi susreta.

 

Duljević se povrijedio u duelu protiv Armenije igranom prije mjesec, za očekivati je da se pojavi na sutrašnjem okupljanju u Zenici, a konačno riječ o njegovom nastupu bi trebao dati ljekarski tim bh. reprezentacije.

 

S obzirom na eventualno neigranje bivšeg igrača Sarajeva i Dynamo Dresdena protiv Finske i Grčke ne isključuje se mogućnost da Prosinečki u međuvremenu ne uputi neki naknadni poziv.

NOVE GLAVOBOLJE ZA PROSINEČKOG: Uoči važnih kvalifikacijskih utakmica selektor Zmajeva ostao bez važnog igrača…

About The Author
-