MLADEN BOSIĆ IZAŠAO SA SVOJOM TEORIJOM: “U igri su SNSD i SDA, a instrument je Ustavni sud”

Krize u Bosni i Hercegovini se projektuju namjerno, da bi neke političke partije imale koristi, rekao je bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić, gostujući u emisiji “Puls” BN televizije.

 

 

On je naglasio da su glavni akteri u igri oko Ustavnog suda i poljoprivrednog zemljišta Republike Srpske SNSD i SDA, a da je instrument upravo Ustavni sud.

 

 

Situacija oko odluke Ustavnog suda BiH o ukidanju vlasništva nad javnim, poljoprivrednim zemljištem Republici Srpskoj, kako navodi, preslikana je situacija koja je nastala 2016. godine, kada je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim Dan Republike Srpske.

 

 

 

 

“Od toga je korist tada jedini imao SNSD, koji je ubjedljivo pobijedio na lokalnim izborima 2016. godine. Ta odluka je donesena na osnovu apelacije koju je podnijela SDA, koja je takođe dobro prošla na tim izborima. U ovom slučaju SDA i SNSD, a sredstvo za to je Ustavni sud”, rekao je Bosić u emisiji “Puls” BN TV.

 

 

“Okidač ove krize je odluka Ustavnog suda. Dodik tu krizu može samo da iskoristi radi svojih ličnih i poliitčkih potreba”, istakao je Bosić, dodajući da je neizvjesno u kom pravcu će sve ovo otići.

MLADEN BOSIĆ IZAŠAO SA SVOJOM TEORIJOM: “U igri su SNSD i SDA, a instrument je Ustavni sud”

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-