ODMETNICI OD ĐOKIĆA SADA PRIJETE DRŽAVI: “To što radi Ustavni sud može samo da sahrani BiH”

Nezavisni klub poslanika Socijalističke partije zalaže se za donošenje Zakona o Ustavnom sudu BiH bez stranih sudija i za odlučno zaustavljanje još jednog pokušaja narušavanja integriteta Republike Srpske, rečeno je nakon sjednice kluba koja je održana u Banjaluci.

 

 

 

Socijalisti poručuju da je davno prošlo vrijeme nametanja rješenja protiv interesa Srpske, te da svaki novi pokušaj ucjena i preglasavanja udaljava Republiku Srpsku od BiH i služi jedino izazivanju kriza.

 

 

“Sva ta nastojanja i ovaj put će se razbiti o zid, ali postavlja se pitanje da li je u interesu Republike Srpske da i dalje budemo u okviru koji je očigledno destruktivan po Republiku Srpsku, jer nema izgleda da će se zaustaviti pokušaji destrukcije i destabilizacije. Nekad su visoki predstavnici bili zaduženi za stvaranje ovakvih kriza, a danas to radi Ustavni sud BiH. U ponedjeljak je sjednica Narodne Skupštine Republike Srpske, gdje će po ovim pitanjima biti zauzeti stavovi i donešeni zaključci u interesu građana Srpske, a upravo je Narodna Skupština jedino mjesto gdje može da se raspravlja o interesima Republike Srpske. To što radi Ustavni sud može samo da sahrani BiH, jer Republika Srpska ima kapacitet, snagu i konsenzus da odbrani svoje interese”, navodi se u saopštenju kluba.

 

(Slobodna Bosna)

ODMETNICI OD ĐOKIĆA SADA PRIJETE DRŽAVI: “To što radi Ustavni sud može samo da sahrani BiH”

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-