LJEKARI NA IZMAKU SNAGA, RASTE BROJ OBOLJELIH! STANJE KRITIČNO: Vojska postavlja šatore, stigle informacije!

Treći dan od uvođenja vanredne situacije u Novom Pazaru broj oboljelih ne jenjava.

 

 

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru testirao je do petka 4.240 lica od kojih je čak 508 pozitivno na korona virus.

 

Vojska trenutno postavlja šatore u krugu bolnice ispred palijativnog odjeljenja. Juče je montiran šator ispred grudnog, a u planu je postavljanje još jednog šatora ispred infektivnog odjeljenja, javlja indeksonline.rs.

 

Medicinski radnici, ljekari, vozači saniteta su na izmaku snage, a direktor opšte bolnice doktor Meho Mahmutović saopštio je da je veliki broj ljekara i medicinskog osoblja zaražen virusom Covid-19.

 

2263165-tan2020628-15475553-1-ff
foto: Tanjug

 

Zbog složene situacije u Novi Pazar je stigao koordinator Ministarstva zdravlja za kovid pandemiju, grudni hirurg prof.dr Slobodan Milisavljević sa timom stručnjaka iz Kragujevca.

 

Prema pisanju lokalnih portala, više od sto pacijenata u Novom Pazaru ima tešku kliničku sliku, a ovu informaciju nije demantovao niko od nadležnih.

 

Povodom navoda na društvenim mrežama o velikom broju preminulih, nadležni iz Zavoda za javno zdravlje kažu da oni nemaju informaciju o broju umrlih, a da podatke o broju oboljelih objavljuju odmah pošto ih dobiju iz Beograda.

 

Da je situacija teška potvrđuje i hitna nabavka koju je juče raspisao Gradski krizni štab. Na spisku je, između ostalog, i 20 limenih sanduka i 200 džakova za posmrtne ostatke.

 

(kurir.rs)

LJEKARI NA IZMAKU SNAGA, RASTE BROJ OBOLJELIH! STANJE KRITIČNO: Vojska postavlja šatore, stigle informacije!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-