MILIĆEVIĆ KONAČNO PROGOVORILA: “Federalni štab CZ radio po procedurama i transparentno”

Komandantica Federalnog štaba civilne zaštite i ministrica finansija Jelka Milićević izjavila je danas da je Krizni štab sve radio po procedurama, transparentno i da je ponosna na urađeno.

 

 

Pred poslanicima Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na vanrednoj sjednici o aktivnostima Vlade tokom pandemije, s posebnim naglaskom na javne nabavke, Milićević je govorila o ulozi i funkcioniranju Federalnog štaba civilne zaštite te podsjetila na njegove aktivnosti u ranijem i novom sastavu.

 

 

– Ono što se pripisuje da je kao nešto negativno ili loše, to je nešto što s punim pravom mogu reći da se ne dotiče Štaba civilne zaštite. Sve ono što smo mi radili, obavljeno je vrlo transparentno – naglasila je Milićević.

 

 

Dodala je da je prvi put informacije o eventualnim nabavkama dobila na Vladi FBiH. Podsjetila je da Štab donosi odluke o pokretanju javnih nabavki, a procedure provodi FUCZ.

 

 

-Za svaku odluku o pokretanju javnih nabavki dobije se saglasnost i validne su onog trenutka kada prođu na Vladi.

 

 

Imali smo dobre namjere. Gdje je to iskočilo, kako je to iskočilo, neka utvrde nadležni organi – istaknulala je Milićević.

 

(Fena/SB)

MILIĆEVIĆ KONAČNO PROGOVORILA: “Federalni štab CZ radio po procedurama i transparentno”

About The Author
-