VUČIĆEV TABLOID DIŽE SRBIJU NA NOGE: “Amerika naoružava Kosovo, pripremaju otvoreni sukob sa Srbijom”!

Aleksej Zajcev, bliski saradnik ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova, kaže da SAD planski militarizira Kosovo i da se pripremaju za otvoreni sukob sa Srbijom, piše beogradski tabloid Informer, blizak predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

 

 

“Američki moćnici planski i sistematski militariziraju Kosovo i tako ruše sve međunarodne napore usmjerene na to da se obezbijedi dugoročno održivi mir na Balkanu. Rusija je zbog tih opasnih planova jako zabrinuta”.

 

 

Ovo upozorenje stiže od Alekseja Zajceva, zamenika portparola ministarstva spoljnih poslova Rusije, i bliskog saradnika šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova. Zajcev kaže da Moskva sa velikim žaljenjem i zabrinutošću prati informacije o američkim isporukama naoružanja i vojne tehnike vlastima u Prištini, koja je jučer objavila da je dobila još jedan kontingent od 42 oklopna vozila ‘hamer’!

 

 

Prave ‘vojsku’

 

 

Ruski zvaničnik naglašava da SAD otvoreno rade na štetu međunarodnih napora koji su usmjereni na obezbeđivanje mira i stabilnosti na Balkanu.

 

 

– Ti napori nikako nisu kompatibilni sa militarizacijom samoproglašene ‘republike Kosovo’. Zamisao Washingtona sastoji se u tome da pomogne kosovskim Albancima da formiraju sopstvenu ‘vojsku’. Time se grubo krše tačke Rezolucije 1244 SB UN, koja predviđa upravo rasformiranje svih militarizovanih formacija kosovskih Albanaca, dopuštajući prisustvo isključivo međunarodnog mirovnog kontingenta u pokrajini. Pozivamo sve koji nisu ravnodušni prema situaciji na Balkanu da ne dozvole povećanje eksplozivnog konfliktnog potencijala – poručuje Zajcev.

 

 

Komentirajući ove navode, dekan Fakulteta za bezbjednost ‘Edukons’ Miroslav Bjegović kaže za Informer da nije nikakva tajna da je Kosovo američki projekat i da su ga Amerikanci napravili pod okriljem terorizma i terorističke OVK.

 

 

– Americi je bila potrebna jedna takva teritorija na Balkanu gde će locirati vojnu bazu koja će služiti za prljave poslove, ali i tranzit droge ka Evropi. Upravo naoružavanje i opremanje ‘vojske Kosova’ služiće i u te svrhe, poput meksičke i kolumbijske vojske. Naravno, NATO i SAD na ovaj način ostvaruju vojnu nadmoć na Balkanu u odnosu na Rusiju, to je svima jasno – naglašava Bjegović.

 

 

Oružje kao poklon

 

 

Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan kaže za Informer da SAD i Nemačka nezakonitu ‘vojsku’ lažne države bukvalno obasipaju donacijama oružja.

 

 

– Nije problem samo u formalnom priznanju ‘Kosova’ nego i u tome što prilikom donacije i prodaje oružja ovu kvazidržavu tretiraju kao članicu NATO. Osim toga, odvija se i obuka ‘kosovskih vojnika’ za letačke specijalnosti i teško naoružanje, a to nam pokazuje da planiraju i isporuke aviona, artiljerije i tenkova. Sve to nije moguće shvatiti drugačije nego kao intenzivnu pripremu za vojno rješenje kosovskog problema. Čini se da ključni zapadni faktori ni sami ne veruju u uspjeh pregovora koje su sami nametnuli – upozorava Karan.

 

(SB)

VUČIĆEV TABLOID DIŽE SRBIJU NA NOGE: “Amerika naoružava Kosovo, pripremaju otvoreni sukob sa Srbijom”!

| Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-