Sindikat MUP-a Kantona Sarajevo koji ima 2.000 članova traži da Nermin Pećanac ostane na mjestu ministra unutrašnjih poslova MUP-a KS, piše novinska agencija Patria.

Nedžib Đozo, predsjednik Sindikata, na današnjoj konferenciji za novinare kazao je da je u anketi koju su proveli prikupljeno 1.620 potpisa podrške.

Također, on je Pećanca nahvalio kazavši da je riješio radnopravni status uposlenika, snabdio policiju novim uniformama i najsavremenijom opremom za rad!?

Uz to, riješio je nedovoljan broj policajaca u Kantonu Sarajevo, te se na obuci nalazi 130 novih ljudi.

Nažalost, sarajevski policajci su ponovo izmanipulisani kao i 2012. godine, kada se Đozo poslužio istim scenarijem. Prikupio je potpise policajaca koji su ultimativno zahtijevali smjenu tadašnjeg ministra Muhameda Budimlića. Kako on nije htio podnijeti ostavku, onda su mu izrežirali ulične proteste usmjerene protiv njega.

I umjesto Budimlića došao je Nermin Pećanac. Pogodan, a i podoban, u svakom pogledu.

Ko stoji iza Đoze i ko je glavni scenarista rušenja Budimlića? Ko manipuliše Sindikatom i politički zloupotrebljava momke u plavom, a sve samo sa jednim ciljem – ne ispustiti iz ruku MUP Kantona Sarajevo kojim su potpuno ovladali postavljanjem Pećanca?

Đozini nominalni šefovi su Rabija i Aljoša Čampara, saznajemo od policajaca koji su pod uvjetom anonimnosti iz straha za svoj posao otkrili nam da se i peticija potpisivala tako što je predsjednik Sindikata sa nekoliko svojih ljudi prijetio idući od čovjeka do čovjeka, premještajima, smanjenjem plata, otkazima.

Demokratska fronta kojoj je pripalo mjesto ministra MUP-a KS na tu će poziciju imenovati Predraga Kurteša.

Međutim, Kurteš se ne uklapa u plan Čampara, jer im je cilj pored komesara Vahida Ćosića koji je njihov provjereni čovjek, imati ministra kao što je Pećanac koji se ne miješa u njihove poslove i šeme, a i poslušan je.

Ovladavanje upotpunosti MUP-om Kantona Sarajevo, kao najjačim u Federaciji BiH, preuzimanjem fotelje ministra MUP-a FBiH te postavljanjem Dragana Lukača za direktora FUP-a (što je propalo), Aljoša Čampara bi sa svojom majkom držao u rukama najjače policijske poluge u Federaciji.

Ono što je svakako van zdravog razuma, jeste da nikada i nigdje do sada u svijetu nije sindikat bio taj koji se miješao u politiku, niti je politika mogla manipulisati sindikatom.

I ne samo to. Umjesto da se bore za ispunjavanje sindikalnih zahtjeva koji će poboljšati status policajaca, Đozo i ekipa koja je direktno konektovana na Čampare kao sindikalni zahtjev isporučuje da oni odlučuju ko će biti ministar.

Duboko infiltrirani i ukorijenjeni kadrovi SDA u policiji, ne biraju ni način ni sredstva da eliminiraju političke neistomišljenike i da zadrže svoje pozicije, sa kojih se sve “u skladu sa zakonom” obračunavaju sa svima koji im stanu na put.

Kako je Đozo krčmio pare

Nedžib Đozo je u javnosti prozivan, ali nikada nije pojasnio kakve su fantomske ugovore i honorare on i njegovi kompanjoni u samo jednoj godini utrošili 44.000 KM ili, po kom osnovu je federalnom sindikatu, na čijem je čelu Halid Ganija (još jedan provjereni Čamparin kadar), doznačeno 32.000 KM.

A sve to iz sindikalnog fonda, namijenjenog liječenju, rehabilitaciji, raznim vidovima socijalne pomoći i slično.

 

NAP/Kokodix.com

Peticija za Pećanca: Čampare žele da ovladaju MUP-om KS, uz pomoć Đoze manipulišu policijom

| Sarajevo, Vijesti |
About The Author
-