TUŽAN KRAJ TINEJDŽERKE (15) Izgladnila samu sebe do smrti jer su joj zlobnici u školi govorili da je predebela

Novopečena srednjoškolka Lacey Smarr iz teksaškog Longviewa proslavila je 15. rođendan te umrla od srčanog udara nakon što je svoje tijelo u potpunosti iscrpila izgladnjivanjem.

 

Njezini problemi počeli su samo nekoliko mjeseci ranije kada su je prijatelji iz škole počeli zadirkivati zbog oblina

– Govorili su joj da joj stražnjica izgleda veliko u kratkim hlačicama. To je pogađalo Lacey i sve je uzimala za ozbiljno – ispričala je njezina majka Candy Miller za News Journal.

Candy tvrdi kako su prijateljice voljele Lacey i kako joj nisu željele ništa loše, no da je njezina kći postala fokusirana na svoju kilažu.

Prvo se koncentrirala na zdravu hranu i tjelovježbu, no uskoro je njezina obitelj primijetila da se Lacey ponaša neobično.

Kad god bi išla u kupaonicu, zaključala bi se i pustila vodu da teče.

– Govorila bi da se zaključava zbog mlađeg brata i da pušta vodu kako bi se lakše pomokrila. Povjerovala sam joj – govori majka. No, nakon što je njezina kći počela mršavjeti, zabrinula se.

U jednom trenutku Lacey je završila u bolnici nakon što se onesvijestila i lupila glavom. Tada su primijetili da Lacey povraća sve što pojede, no dijagnosticirali su joj čir na želucu i pripisali lijekove.

Poslali su je psihijatru, no o poremećaju u prehrani nisu ništa komentirali.

– Nakon njezine smrti, prvo sam krivila sebe, no ona je i doktore zavarala – priča Candy Miller.

Sa 57 kilograma, Lacey je spala na samo 40. Na dan kada je umrla, vratila se iz škole i požalila da se ne osjeća dobro. Njezin očuh našao ju je u nesvijesti, pokušao je oživjeti i pozvao hitnu, no nije joj bilo pomoći.

Na svoj rođendan pojela je sedam obroka, no majka sada vjeruje da je sve kasnije povratila.

– Bila je vrlo pametna djevojka. Znala je dobro kako sve sakriti – govori Candy koja je u spomen na svoju kći osnovala zakladu Lacey koja promiče svijest o anoreksiji, bulimiji i drugim poremećajima u prehrani te nudi pomoć obiteljima u problemima.

– Ako spasim samo jednu obitelj od ove boli koju mi proživljavamo, onda moja kći nije umrla uzalud – zaključila je Miller.

 

TUŽAN KRAJ TINEJDŽERKE (15) Izgladnila samu sebe do smrti jer su joj zlobnici u školi govorili da je predebela

About The Author
-