Na graničnim prelazima u BiH postavljene table s natpisom “Ne okreći se sine”

Vlada BiH odvojila je dva miliona maraka za postavljanje tabli sa natpisima na svim graničnim izlazima iz BiH. Cilj i poruka je jasna, a vlasti ne žele da mladi osjećaju grižnju savjesti.

 

 

“Mladi iz naše zemlje s tugom u očima odlaze jer znaju da ostavljaju svoje roditelje i porodice ovdje. Ovako ćemo im poslati jasnu poruku da ne treba da ih grize savjest, te da odlučno i kategorično zakorače ka Evropi” izjavio je Fadil Novalić, Premijer Federacije BiH, inače inicijator ideje.

 

Table su postavljene na svim graničnim prelazima i to na sva tri jezika, kako se niko ne bi osjećao zapostavljeno.

 

“Niko od naroda ne smije biti zanemaren prilikom egzodusa. Ovo je stvar koja ujedinjuje ljude u BiH i egzodus moramo da čuvamo ko zjenicu oka svoga. To je jedina stvar koja može spojiti mlade ljude iz naše zemlje, naravno u Njemačkoj” rekao nam je Marko Šengen, autor table.

 

Roditeljima je malo lakše kad znaju da država podržava odlazak njihove djece u zapadne zemlje.

 

“Teško jeste ali nam je lakše kada znamo da nismo sami u našoj patnji. Država je opet pokazala da je uz sve probleme i dalje uz građane, hvala hin” kroz suze je izjavila majka Raza koja ispraća tri sina sa diplomama iz PR menadžmenta i malinarstva sa Univerziteta u Brčkom.

 

Pored tabli, graničnoj policiji je donirana i određena količina vode, kako bi prilikom prelaska mladih mogli da proliju malo za sretan put.

 

 

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna i nenamjerna!

Na graničnim prelazima u BiH postavljene table s natpisom “Ne okreći se sine”

| Satirika, Slider |
About The Author
-