DRAMA U HRVATSKOM SABORU: Pernar optužio Čovića da zlouptrebljava Hrvate u BiH, a kada je spomenuo njegovu imovinu…

… vilu, stanove izbačen je iz sale

 

 

Na današnjem zasjedanju Hrvatskog Sabora tokom rasprave o predloženoj Deklaraciji o Bosni i Hercegovini desio se težak incident kada je Ivan Pernar, zastupnik Živog zida uklonjen sa govornice i izbačen iz saborske dvorane od strane saborskog objezbjeđenja.

 

Predsjedavajući, potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, najprije je Pernaru izrekao opomenu, potom mu isključio mikrofon, a na kraju pozvao osiguranje da ga udalji, nakon čega je dao pauzu.

 

Ivan Pernar je spriječen da govori u trenutku dok je iznosio teške optužbe na račun Dragana Čovića, lidera HDZ-a, njegove politike u BiH, kao i njegovog ogromnog osobnog bogatstva.

 

“Mi ovdje rapravljamo zbog toga što jedan čovjek koji je iz HDZ-a, nije ušao u Predsjedništvo BiH. Vama taj čovjek treba da bi preko njega imali vlast u Bosni i Hercegovini”, obratio se Pernar zastupnicima HDZ-a.

 

Pernar je prije nego što mu je oduzeta riječ kazao da HDZ u Bosni i Hercegovini želi imati svoj entitet na kojem će isključivo on vladati. “Pa, evo imate u Hrvatskoj svoj entitet, sve u njemu kontrolirate i šta ste uradili, doveli ste ga do nestanka i propasti, ljudi iz njega bježe”.

 

Potom se Pernar osvrnuo na lidera HDZ-a Dragana Čovića.”Otiđite u Mostar i pogledajte kuću tog vašeg spasitelja Hrvata! Takvog dvorca se ne bi postidjeli ni najveći južnoamerički narkobosovi.

 

Taj je čovjek skrenuo tok rijeke da bi je doveo na vlastitu hacijendu”, bilo je posljednje što je Pernar uspio izgovoriti prije nego što ga je Milijan Brkić, inače Čovićev prijatelj i najbliži suradnik, spriječio i udaljio sa govornice.

 

Ivan Pernar je prethodno optužio Hrvatsku demokratsku zajednicu i bivšeg hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana da su krivi za hrvatsko-bošnjački rat u BiH i pozvao se na nedavne optužbe koje je u vezi sa tim iznio prvi predsjednik HDZ BiH Stjepan Kljuić.

 

“Otišao sam u Kruševo u Hercegovini i srce mi se steglo na grobu generala Blaža Kraljevića, komandanta HOS-a i njegovih suboraca.

 

Nisu oni ubijeni ni od Bošnjaka, ni od Srba, njih je ubila hrvatska vlast i zato se nikada neće saznati imena počinitelja tog zločina”.

 

On je kazao da su Milošević i Tuđman vodili odgovornu politiku prema Bosni i Hercegovini sa ciljem podjele susjedne zemlje.

 

“Tuđman je prodao Hrvate iz Bosanske Posavine i naselio ih u Hrvatsku, a Milošević je krajiške Srbe naselio po Republici Srpskoj”, kazao je zastupnik “Živog zida”.

 

(S.B.)

DRAMA U HRVATSKOM SABORU: Pernar optužio Čovića da zlouptrebljava Hrvate u BiH, a kada je spomenuo njegovu imovinu…

| Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-