DODIKOVI MEDIJI POKRENULI BRUTALNU KAMPANJU PROTIV STANIVUKOVIĆA: Optužuju ga za ANTISRPSTVO zbog…

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i kandidat za gradonačelnika Banjaluke, Draško Stanivuković, gostujući u emisiji “Acta” televizije Alfa rekao je da ima ideju da, kao budući gradonačelnik Banja Luke, izgradi Park mira u najvećem gradu Republike Srpske u kojem bi stajale, kako kaže “statue tri različita vojnika”.

 

 

Dodikovi režimski mediji su ovu izjavu spremno dočekali i protumačili kao postavljanje spomenika vojnicima Armije Republike BiH i HVO-a u najvećem gradu u RS-u, te započeli brutalnu kampanju.

 

 

Tako je javni servis RTRS odmah kontaktirao predsjedavajućeg Predsjedništva Boračke organizacije RS-a Gorana Rogića koji je najoštrije osudio izjavu Draška Stanivukovića o izgradnji parka mira u Banjaluci, rekavši da je ona sramna, skandalozna i licemjerna.

 

 

– Mišljenje nas boraca je da to može slobodno da radi, ali negdje u federalnom Sarajevu, na Marin dvoru ili Baščaršiji, gdje mu to dozvole. Omalovažavati i minimizirati srpske žrtve je zaista sramno – rekao je za RTRS Rogić.

 

 

Oglasio se i Marko Šukalo, savjetnik predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, koji smatra da cijela javnost treba da osudi izjavu kandidata PDP-a za gradonačenika Banjaluke Draška Stanivukovića.

 

 

– Neprimjerena, poltronska i izdajnička izjava Stanivukovića treba da naiđe na osudu cijele javnosti, ako ne zbog nas koji smo danas ovdje, onda zbog onih kojih više nema i koji su pobijeni od baš tih vojnika tzv. Armije BiH i tzv. HVO-a, kojima bi Stanivuković danas da diže spomenike u Banjaluci – rekao je Šukalo za RTRS.

 

 

Očigledno da je Dodikov režim u panici da izgubi vlast u najvećem gradu u RS-u, pa traži bilo šta što će kompromitirati kandidata opozicije. Dovoljna je bila i ova benigna i neprecizna izjava Stanivukovića da režimski mediji, a jedan od njih nažalost finansiraju svi građani Bosne i Hercegovine, aktiviraju brutalnu mašineriju laži i omalovažavanja, svojstvenu samo hibridnim režimima, poput Vučićevog, Orbanovog ili Putinovog.

 

 

(S. B.)

DODIKOVI MEDIJI POKRENULI BRUTALNU KAMPANJU PROTIV STANIVUKOVIĆA: Optužuju ga za ANTISRPSTVO zbog…

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-