NJIMA NIKO NE MOŽE POBJEĆI: Putevima RS-a od danas KRSTARI još pet presretača

Od danas će na putevima u Srpskoj biti aktivno još pet neobilježenih presretača, koji će kažnjavati nesavjesne vozače koji ne poštuju ograničenja brzine kretanja.

 

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske provodi pojačane preventivne, ali represivne aktivnosti s ciljem održavanja povoljnog stanja bezbjednosti u saobraćaju i u tu svrhu od danas će se na putevima Republike Srpske naći još pet neobilježenih službenih vozila sa ugrađenim radarskim kamerama – saopštili su iz MUP-a.

 

 

Dodaju kako je cilj da se na ovaj način spriječi prekoračenje brzine kretanja vozila u saobraćaju, a koja je i najčešći uzrok teških saobraćajnih nezgoda na području Republike Srpske.

 

 

– Dakle, u kontrolama saobraćaja na putevima Republike Srpske aktivno je ukupno sedam tzv. presretača (2 presretača su aktivna još od jula 2019. godine), a očekuje se da će u narednom periodu biti završena ugradnja mobilnih radara u još pet službenih vozila MUP-a Republike Srpske. U pitanju su savremeni uređaji koji imaju mogućnost da mjere brzinu kretanja vozila u dolaznom i odlaznom smjeru, odnosno brzinu vozila sa kojima se mimoilaze i brzinu vozila iza kojih se kreću u istom smjeru – navode iz MUP Republike Srpske, piše, Srpska info.

 

 

Radarski uređaj koristi 3D radarsku tracking antenu, kao i odgovarajuće kamere za detektovanje registarskih tablica i prekršaja, te ima mogućnost rada u dva moda, mirovanju i pokretu.

 

 

Svaki prekršaj evidentira se fotografijom i videom zapisom.

 

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova provodi kamapnju „Vozi oprezno – putuj bezbjedno“ čiji je cilj da svi učesnici u saobraćaju odgovornim ponašanjem doprinesu povoljnijem stanju u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

NJIMA NIKO NE MOŽE POBJEĆI: Putevima RS-a od danas KRSTARI još pet presretača

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti, Zanimljivosti |
About The Author
-