TUŽNA VIJEST POGODILA BIH: “Jutros u 6:45 napustio nas je naš kolega, prijatelj, drug”

Ovim putem Vas obaviještavamo da nas je jutros u 06:45 napustio naš kolega, prijatelj, drug, sportski radnik Samir Zubović, saopšteno je iz Udruženja rukometnih sudija – Sarajevo.

 

 

Kako navode, usljed oboljena od COVID-19 virusa, njegovo zdravstveno stanje se jučer pogoršalo i nije mogao pobijediti borbu protiv ove opake bolesti.

 

“Neka nas ova tužna vijest još jednom upozori da ovo može pogoditi svakog od nas, saopćeno je iz Udruženja rukometnih sudija – Sarajevo nakon smrti Samira Zubovića. Kada nam odlazi neko drag, ne boli smrt, već boli sve ono što ide poslije. Boli praznina koja nikada neće biti popunjena. Boli nemogućnost da još nešto uradimo za njega. Bole riječi koje nismo rekli, a mogli smo. Bole suze. Bole uspomene. Bole ćutanja… Boli to što znamo da nikada više nećemo biti zajedno, što nećemo da ga vidimo i što neće da nam se javi. Boli to što će svuda da nam fali i što će uvjek biti taj neko koji nedostaje”, navode iz Udruženja rukometnih sudija – Sarajevo.

 

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je 460 uzoraka na prisustvo koronavirusa.

 

Kako je za Faktor potvrdila generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović, u Sarajevu je bilo 94 pozitivnih, u Žepču i Visokom po osam, u Travniku pet, u Brezi četiri, u Kaknju tri, te Maglaju i Olovu po jedno.

 

U izolatoriju Podhrastovi smještena su 83 bolesnika, a tri su preminula. U intenzivnoj njezi nalazi se 10 bolesnika, a jedna trudnica premještena je na GAK, gdje se porodila.

TUŽNA VIJEST POGODILA BIH: “Jutros u 6:45 napustio nas je naš kolega, prijatelj, drug”

About The Author
-