“POKUCAO JE, IZAŠAO SAM DA VIDIM ŠTA HOĆE”: Mladić koga je nasilnik BRUTALNO PRETUKAO, otkriva šta se zaista desilo

Mandić se juče pojavio u ovom tužilaštvu u pratnji svog advokata Borivoja Borovića, kako bi svjedočio o incidentu.

 

 

Kontića poznajem kao prijatelja moga brata i ne znam zašto me je napao. Sve ste vidjeli na snimku.

 

Ovo je, između ostalog, u petak izjavio Miljan Mandić (28) iz Beograda, u novosadskom Višem tužilaštvu. Mandića je, kako se sumnja, 24. avgusta pretukao Ivan Kontić (30), a snimak na kom se vidi kako Kontić brutalno tuče Mandića i lomi mu ruke potresao je Srbiju. Naklon napada Kontić je pobjegao u Crnu Goru, gde je uhapšen u oktobru i čeka izručenje u Srbiju, piše Blic.

 

Pokušaj ubistva

 

Mandić se juče pojavio u ovom tužilaštvu u pratnji svog advokata Borivoja Borovića, kako bi svjedočio o incidentu. Kako prenosi Blic, on je objasnio šta se dogodilo kobne večeri. Interesantno je da je više pričao šta je čuo iz medija i ono što je vidio na snimku, nego o samom napadu.

 

– Sjećam se da sam sjedio u jednom kafiću s prijateljem kada je Kontić, koga poznajem samo kao prijatelja moga brata, zakucao na staklena vrata. Izašao sam da vidim šta hoće i on me je tu udario. Ostalo sve znate – navodno je rekao Mandić.

 

Pored oštećenog saslušano je i nekoliko svjedoka u tužilaštvu. Inače, u septembru, kad se Mandić prvi put pojavio, branioci osumnjičenih O. L. i L. V. tražili su izuzeće novosadskog Višeg i Apelacionog, kao i Republičkog javnog tužilaštva. Razlog za traženje izuzeća je sumnja u nepristrasnost, jer je ovo krivično djelo prvo kvalifikovano kao teška tjelesna povreda, a onda je bez posebnih i novih činjenica i dokaza prekvalifikovano u pokušaj ubistva, tvrdili su tada branioci, ali su njihovi zahtjevi odbijeni.

 

Kontić čeka izručenje

 

Podsjetimo, pola sata posle ponoći 24. avgusta ove godine, ispred lokala u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, Kontić je nasrnuo na Miljana. Brutalno ga je tukao i dok je mladić bez svijesti ležao na zemlji. U jednom trenutku, kako se vidi na snimku sa sigurnosne kamere koji je dvije nedjelje kasnije isplivao u javnost, Kontić je mladiću pokušao da slomi obe ruke.

 

Kontić je nestao odmah nakon brutalnog prebijanja, a za njim je bila raspisana i međunarodna poternica. Uhapšen je u oktobru u Crnoj Gori, po potjernici Srbije, u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo. Na saslušanju pred sudijom u Podgorici je izjavio da je saglasan da po skraćenoj proceduri bude izručen Srbiji. Dok crnogorski pravosudni organi uz saglasnost tamošnjeg ministra pravde ne odluče o molbi, Kontić je i dalje u ekstradicionom pritvoru.

 

(Blic)

“POKUCAO JE, IZAŠAO SAM DA VIDIM ŠTA HOĆE”: Mladić koga je nasilnik BRUTALNO PRETUKAO, otkriva šta se zaista desilo

| Da se ne zaboravi, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-