METEOALARM PROGLAŠEN ZA CIJELU BOSNU I HERCEGOVINU: U ovim dijelovima zemlje je najgore…

Zbog obilnijih snježnih padavina za područje jugoistočne Bosne izdato je narandžasti meteoalarm, dok je za sva ostala područja Bosne izdat žuti meteoalarm zbog sniježnih padavina, a kiše i vjetra za područje Hercegovine.

 

 

Tako se na fočanskom području očekuje novi obilniji snijeg od 20 do 35 centimetara tokom 24 sata, posebno u planinskim predjelima regiona zbog čega je za taj dio izdat narandžasti meteoalarm.

 

 

Novi snijeg od 10 do 25 centimetara, posebno u planinskim predjelima regiona prognozira se za banjalučko i višegradsko područje.

 

 

Istovremeno novi snijeg od 10 do 20 centimetara tokom 24 sata prognozira se i na tuzlanskom, bihaćkom, livanjskom i sarajevskom području, a od 5 do 10 centimetara na prijedorskom području. Zbog toga je za sva navedena područja ovih dijelova Bosne izdat žuti meteoalarm.

 

 

Istovremeno u Hercegovini se prognozira od 15 do 30 litara kiše po metru kvadratnom, a na mostarskom području i povremeno jaki udari vjetra sjevernog smjera brzine od 40 do 60 km/h.

 

 

Za trebinjsko područje prognoziraju se mjestimično obilnije padavine od 20 do 30 mm tokom 24 sata. Obilnije kišne padavine i vjetar razlog su što je za ta područja također, izdat žuti meteoalarm.

 

 

Jutros je u BiH oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne pada snijeg.

 

(SB)

METEOALARM PROGLAŠEN ZA CIJELU BOSNU I HERCEGOVINU: U ovim dijelovima zemlje je najgore…

About The Author
-