STEVANDIĆU JE MUKA ZBOG USVAJANJA ZVIZDIĆEVE INICIJATIVE: „On je samo prepisao ono što sam ja predložio, pojedince treba da je sramota…“

„Pojedine poslanike iz FBiH, a koji učestvuju u radu Parlamentarnog doma Parlamenta BiH, treba da je sramota, jer se prilikom glasanja o životno važnim pitanjima, a pogotovo onima koja se tiču nabavke vakcine protiv virusa korona, ne bave sadržajem, već ruke dižu u zavisnosti od toga ko je akta predložio“, kazao je za “Glas Srpske” predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

 

 

– Na posljednjoj održanoj sjednici sam predložio da Agencija za lijekove primijeni član 38. Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima BiH, a koji govori o odobrenju i stavljanja u promet vakcine prije utvrđivanja propisanih uslova.

 

Taj moj prijedlog tada je odbijen a da nije ponuđeno nijedno racionalno objašnjenje. To je urađeno, jer je on došao iz Republike Srpske, ali i od mene lično.

 

Vodili su se animozitetima koje imaju prema gotovo svim prijedlozima koji dolaze iz Banjaluke – istaknuo je Stevandić.

 

Objašnjava kako je prijedlog, suštinski gledano, već usvojen, jer je u međuvremenu ovaj dom prihvatio sličnu inicijativu poslanika SDA Denisa Zvizdića.

 

– On je samo prepisao ono što sam ja predložio. Vjerujem da će ovog puta ovaj prijedlog biti usvojen, a što će na kraju omogućiti Savjetu ministara BiH da započne pregovore s kompanijama za proizvodnju i distribuciju vakcina protiv virusa korona.

 

Mnogo smo vremena izgubili zbog političkih igara pojedinaca iz FBiH – poručio je Stevandić.

 

(SB)

STEVANDIĆU JE MUKA ZBOG USVAJANJA ZVIZDIĆEVE INICIJATIVE: „On je samo prepisao ono što sam ja predložio, pojedince treba da je sramota…“

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-