STRAVIČNI DETALJI UBISTVA U ZENICI: Ubica se videopozivom javio rođaku sa riječima…

“Zaklao sam ti oca…

 

 

Nakon stravičnog zločina koji se dogodio sinoć u zeničkom Planinarskom domu „Čolan“ o slučaju se saopćenjem oglasio MUP ZDK.

 

– Dana 10.01.2021. godine, oko 18.30 sati, u planinarskom domu “Čolan”, došlo je do narušavanja javnog reda i mira kojom prilikom je lice K.A., rođeno 1991. godine, iz Zenice, upotrebom hladnog oružja-noža, nanijelo povrede u predjelu grudnog koša licu K.R., rođenom 1968. godine, iz Zenice, koje je usljed zadobijenih povreda i preminulo. U 20.15 sati, u mjestu Briznik, policijski službenici su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice K.A. Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, navodi se iz zeničke policije.

 

Naime, između njih je postojala višemjesečna netrpeljivost koja je kulminirala sinoć. Nakon svađe Redžib je udario Almina, a ovaj ga je potom ubo mesarskim nožem uslijedn čega je iskrvario.

 

image

 

Almin Kolić se nalazi na kriminalističkoj obradi u policiji, a nakon saslušanja bit će predat u nadležnost postupajućem tužiocu.

 

Nakon izvršenja ubistva za Kolićem je policija tragala sat ipo, a on se za to vrijeme putem videopoziva javljao sinu žrtve govoreći mu kako mu je zaklao oca. Kako nezvanično saznajemo nož kojim je Redžib ubijen nije pronađen, prenosi Crna-Hronika.

 

(Crna-Hronika)

STRAVIČNI DETALJI UBISTVA U ZENICI: Ubica se videopozivom javio rođaku sa riječima…

About The Author
-