VUČIĆ OBJASNIO ZAŠTO PREMIJERKA BRNABIĆ NIJE POSJETILA CRNU GORU: “Nema je ko…

dočekati u Podgorici”!

 

 

Reagujući na pisanje Nova.rs da premijerka Ana Brnabić ignoriše pozive da posjeti Crnu Goru, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je istakao da ona ne može da ode u Podgoricu, jer tamo nema ko da je dočeka.

 

Podsjetimo, portal Nova.rs je prethodno objavio da je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić prije gotovo mjesec uputio poziv premijerki Srbije Ani Brnabić da posjeti Crnu Goru, ali da nije dobio nikakav odgovor.

 

Prema informacijama tog portala, Krivokapićeva namjera je bila da upravo Brnabić bude prva premijerka koja bi došla u posjetu Crnoj Gori, namjeravajući da je ugosti početkom januara.

 

Vučić je danas na televiziji Prva rekao da nema ko da dočeka premijerku Srbije, opet izbjegavajući da odgovori na pitanje zbog čega Vladi Crnoj Gore nije upućen nikakav odgovor.

 

“Ljudi govore zašto Ana (Brnabić) nije prihvatila poziv. Dobro, ona kaže da ide u Podgoricu i na aerodoromu je čeka ko? Čeka li je naš ambasador ili ne? Ili ste ga protjerali, a još nijeste rekli da se slažete sa odlukom Đukanovića koji ga je otjerao”, rekao je Vučić, podsjećajući na jednu od posljednjih odluka prethodne vlasti u Crnoj Gori.

 

On je zbog toga ima i poruku novoj koalicionoj većini koju predvodi Zdravko Krivokapić.

 

“Nema problema, recite nam da ste vi saglasni sa tim, a onda ćemo mi da vidimo šta možemo da uradimo. Ali nemojte da se pozivate na Bečku konvenciju i da nam govorite kako ne možete da povučete tu odluku, jer mi smo mogli u skladu sa tim da poništimo odluku o povlačenju crnogorskog ambasadora. Ali, svejedno, vjerujem u dobre odnose sa Crnom Gorom”, rekao je on, dodajući da je potrebno “raditi više na poboljšanju odnosa”.

 

(SB)

VUČIĆ OBJASNIO ZAŠTO PREMIJERKA BRNABIĆ NIJE POSJETILA CRNU GORU: “Nema je ko…

| Slider, Šokantno, Vijesti, Zanimljivosti |
About The Author
-