GDJE JE NESTAO NAJŽEŠČI PUTINOV KRITIČAR: Advokat je Navaljnom došao u posjetu, ali ga u zatvoru više nema, niti znaju gdje je

Ruski opozicioni aktivist Aleksej Navaljni premješten je iz zatvora u Moskvi, a njegovo je boravište zasad nepoznato, rekao je u četvrtak njegov advokat Vadim Kobzev.

 

 

Kobzev je novinskoj agenciji Interfax rekao da je želio vidjeti Navaljnog koji je bio u pritvoru u Moskvi, ali mu je rečeno da je opozicioni političar negdje premješten.

 

“Nije mi rečeno gdje je premješten, vjerojatno u kazneni logor”, rekao je Kobzev.

 

U početku nije bilo potvrde od strane službenih vlasti.

 

“Činjenica da sada ne znamo gdje se nalazi i što mu se događa potvrđuje razmjere prijetnje”, objavio je na Twitteru Navaljnijev saveznik Leonik Volkov koji živi u inozemstvu.

 

Navaljni je trebao biti poslan u kazneni logor pošto mu je sud u Moskvi u subotu potvrdio zatvorsku kaznu.

 

Njegovi advokati vjeruju da bi mogao biti pušten na ljeto 2023. uz uračunavanje vremena provedenog u pritvoru i kućnom pritvoru.

 

Navaljni je ranije osuđen zbog kršenja uvjetnog otpusta jer se oporavljao od trovanja u Njemačkoj.

 

Po povratku u Rusiju Navaljni je odmah uhapšen i zadržan u pritvoru, prije nego što je osuđen u hitnom postupku. Ta je kazna kritizirana kao politički motivirana.

GDJE JE NESTAO NAJŽEŠČI PUTINOV KRITIČAR: Advokat je Navaljnom došao u posjetu, ali ga u zatvoru više nema, niti znaju gdje je

| Skandal, Slider, Vijesti, Zanimljivosti |
About The Author
-