GORDANA TADIĆ U AKCIJI: Najavila tužbu za klevetu PROTIV UDRUŽENJA BH. NOVINARI

Upravni odbor Udruženja BH novinari uputio je javni protest glavnoj tužiteljici Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordani Tadić i predstavnicima te pravosudne institucije zbog, kako navode, niza neutemeljenih tvrdnji, optužbi i ozbiljnih pritisaka na rad novinara Avde Avdića.

 

 

U povodu slanja ovog saopćenja oglasila se i Gordana Tadić koja je istakla kako bi željela prenijeti nekoliko činjenica za koje smatra da su bitne, a koje, kako kaže, nisu navedene ili su pogrešno navedene u saopćenju.

 

Kako navodi tužiteljica Tadić, reagiranje na članak na portalu “Istraga.ba” proslijeđeno je redakciji navedenog portala, kao i Vijeću za tisak/štampu BiH. Ona ističe da redakcija portala “Istraga.ba” isto reagiranje nije objavila na portalu (iako postoji obaveza u skladu s pravilima za rad sredstava informiranja, pružiti pravo na reagiranje).

 

Isto tako, podvlači kako ju je Vijeće za tisak/štampu BiH nakon proslijeđenog reagiranja i demantija informiralo da je o istom formiralo predmet, što se, prema njenim riječima, može i provjeriti kod Vijeća za tisak/štampu BiH.

 

– Reagiranje sam poslala sa svog privatnog e-maila, dakle sa moje privatne e-mail adrese. Temeljem navedenog članka, pokrenut ću tužbu za klevetu kao mogućnost reagiranja i zaštite, također je navela Gordana Tadić te je dodala:

 

– Stoga bi doista bilo korektno da o ovim činjenicama informirate primatelje Vašeg saopćenja, kako bi mediji imali ispravnu sliku o svim dešavanjima jer su u demantiju objavljene činjenice i navedeni predmeti koji se vode povodom ugrożavanja moje sigurnosti, a koji se navode u članku na navedenom portalu sa slikom koja izaziva nacionalnu mržnju i netrepeljivost. Doista u potpunosti poštujem rad, slobodu i prava medija u novinarskom djelovanju i izražavanju, njen je zaključak.

GORDANA TADIĆ U AKCIJI: Najavila tužbu za klevetu PROTIV UDRUŽENJA BH. NOVINARI

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-