POKUŠAJ UBISTVA U CENTRU SARAJEVA: Maloljetniku se bore za život, uhapšeni osumnjičeni i saučesnica

Policija je sinoć, oko 19.45 sati, radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, na području općine Stari Grad pronašla i uhapsila D. B., rođen 1998. godine u Sarajevu. Uhapšena je i Š. H., rođena 1998. godine u Sarajevu, a koja se sumnjiči za saučesništvo

 

 

Sarajevskoj policiji jučer oko 15 sati prijavljeno je da je na Obali Kulina bana u općini Stari Grad Sarajevo nožem povrijeđena jedna osoba.

 

Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je povrijeđen maloljetnik, rođen 2003. godine, iz Sarajeva.

 

Njemu je pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu pomoć KS, koja ga je prebacila u KCUS, čiji ljekari su konstatovali da je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život.

 

Zadržan je na liječenju na Klinici za torakalnu hirurgiju, saopćili su iz MUP-a.

 

Policija je sinoć, oko 19.45 sati, radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, na području općine Stari Grad pronašla i uhapsila D. B., rođen 1998. godine u Sarajevu.

 

On se sumnjiči za pokušaj ubistva maloljetnika, piše Oslobođenje.

 

Također, uhapšena je i Š. H., rođena 1998. godine u Sarajevu, a koja se sumnjiči za saučesništvo.

 

– Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad uhapšenima – saopćeno je iz MUP-a KS.

POKUŠAJ UBISTVA U CENTRU SARAJEVA: Maloljetniku se bore za život, uhapšeni osumnjičeni i saučesnica

About The Author
-