DAČIĆ EVOCIRAO USPOMENE: “DOS je nudio Slobodanu Miloševiću da ode u Rusiju, ali je on to…

odbio…

 

 

Dačić je dodao da je u vrijeme kada je Milošević hapšen, bio ispred njegove vile na Dedinju s ostalim članovima SPS-a, jer nije bio u užem rukovodstvu stranke niti među prijateljima porodice Milošević.

 

 

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Demokratska opozicija Srbije (DOS) nudila nekadašnjem predsjedniku SR Jugoslavije i Socijalističke partije Srbije (SPS) Slobodanu Miloševiću da ode u Rusiju, ali da je on to odbio jer je smatrao da nema od čega da bježi.

 

 

 

 

Dačić je na televiziji Happy, govoreći o periodu poslije demokratskih promjena 5. oktobra 2000. godine, rekao da je Miloševićeva supruga Mirjana Marković bila protiv odlaska.

 

 

„Bilo je lako tada ubjeđivati Slobu da ne bježi, ali kada je počelo da se priča o (Slavku) Ćuruviji, ona je otišla u Rusiju.

 

 

Pa što nisi dala onda Slobi da ide u Rusiju, ko zna šta bi se u međuvremenu desilo“, rekao je Dačić.

 

 

On je dodao da je u vrijeme kada je Milošević hapšen bio ispred njegove vile na Dedinju sa ostalim članovima SPS-a, jer nije bio u užem rukovodstvu stranke niti među prijateljima porodice Milošević.

 

Dačić je ispričao da je 6. oktobra 2000. dobar dio rukovodstva SPS-a napustio stranku.

 

 

„Funkcioneri su napuštali partiju. Preko Tanjuga davali saopštenja da se nikad nisu slagali sa Miloševićevom politikom“, rekao je Dačić i istakao da su u to vrijeme gradske prostorije SPS-a bile uništene i da se partija „obnavljala“ iz prostorija na Voždovcu.

 

 

Dačić je naglasio da porodicu Milošević nije dobro poznavao, ali da se trudio da im izađe u susret i da pomogne u odbrani Miloševića, „jer nije izdajnik“.

DAČIĆ EVOCIRAO USPOMENE: “DOS je nudio Slobodanu Miloševiću da ode u Rusiju, ali je on to…

About The Author
-