IZ SDA PORUČILI: Nikakvog “razlaza u BiH” ne može biti, zagovornici rizikuju ratove

Iz SDA navode da nikakvog “razlaza BiH” ne može biti i da oni koji to zagovaraju, rizikuju ratove u cijeloj regiji i Evropi.

 

 

“Političari u Evropskoj uniji koji, eventualno, žele zagovarati temu o ‘mirnom razlazu BiH’ i promjeni državnih granica na Zapadnom Balkanu, moraju biti svjesni da do toga nikada neće doći, a jedina posljedica mogli bi biti ratovi u regiji te lančana reakcija i u cijeloj Evropi”, ističu iz SDA.

 

 

 

 

Zbog toga im je najpametnije da o toj temi uopće ne razgovaraju niti da pomišljaju da riječi „razlaz“ i „promjena granica“ uopće spominju kada govore o Bosni i Hercegovini.

 

 

 

 

“Od nadležnih institucija Bosne i Hercegovine tražimo da sve osobe za koje se potvrdi da su na bilo koji način učestvovale u kreiranju ove teme u EU institucijama, proglasi nepoželjnim osobama i zabrani im ulazak u našu zemlju”, navodi se u saopštenju SDA.

 

 

“Od institucija Evropske unije, država članica EU, a naročito od članica Kvinte, očekujemo da se jasno i nedvosmisleno odrede i zaustave bilo kakve inicijative i razgovore o ovoj temi”, navode iz SDA.

 

 

IZ SDA PORUČILI: Nikakvog “razlaza u BiH” ne može biti, zagovornici rizikuju ratove

About The Author
-